Gençlere Yönelik Danışmanlık

Ergenler ve gençler için düzenlenen out door aktiviteleri, açık havada yapılan çalışmalardan oluşmaktadır. Bu çalışmalarda amaç, bireylerin kişisel gelişimine sosyal bir ortam içinde destek olmaktır.
 
Doğada olmanın insanın fiziksel ve ruhsal sağlığını olumlu etkilediği artık herkes tarafından bilinmektedir. Açık alanda, bol oksijenli bir ortamda uzman psikologumuz ve yaşam koçumuz ile birlikte çalışan gençler doğayla birlikte, stresten ve yaşamın koşturmacasından uzakta hem kendileri ile baş başa kalma şansına sahip olmakta hem de yaşıtları ile birlikte farklı bir sosyal ortam içinde bulunmaktadır.
 
Genel olarak günübirlik turlar şeklinde düzenlediğimiz çalışmalarda, yaratıcı drama etkinlikleri ile uygulamalar ve relaxasyon çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalarda NLP ve EFT tekniklerinden de yararlanılmaktadır. Bu etkinliklerde, bireylerin kendilerini tanıma, kendilerini anlama, arkadaş ilişkileri, öğretmen-öğrenci-anne-baba-kardeş ilişkileri, hayata dair amaç belirlemek, kendilerini doğru anlayan öğrencilerin doğru meslek seçimi, iletişim, beden dili, okul yaşamında daha etkin olmak, kendini doğru ifade edebilmek, hedeflere ulaşmak için doğru strateji belirlemek gibi konulara yer verilmektedir.
 
Çalışmalarımız için seçtiğimiz mekanlar Ankara çevresinde yeşilliği bol olan kamp alanlarıdır. Katılımcılar için özel olarak seçilmiş otobüsümüzle sabah erken saatte yola çıkıp akşam uygun saatte dönmekteyiz.
 
Katılım ve detaylı bilgi için merkezimizi arayabilirsiniz.
 
 
GENÇLER!
 PSİKODRAMA İLE TANIŞTINIZ MI?
 
“Hayallerin gerçekleşmeyeceğine duyulan inanç, hayallerin gerçekleşmesi için atılacak adımı bir şekilde engeller, psikodrama hayallerimizle aramızdaki engelleri görmemizi sağlar.”
Sevgili gençler; yeni bir grupta içsel sorunlarınızı konuşup, farklı rollere girerek, hayatınızda neler olup bittiğini daha iyi anlayabilirsiniz.
Genciz kafamız karışık, bazen anlamakta zorlanıyoruz ,bazen anlatmakta, iletişim sorunları yaşıyoruz, bazen başarısızlık, okul, aile, kimlik sorunları içinde yorgun düşüyoruz ‘ diyorsanız… Ergenlikte, dönemin özelliğinden ötürü bu yaşadıklarınızı, bir grup içinde yeniden gözden geçirmeye ve yeni roller edinerek daha etkili çözümler bulmaya ne dersiniz?
Gençlerle yaptığımız psikodrama grup çalışmasındaki konularımız:
 
SINAV VE GELECEK KAYGISI İLE BAŞA ÇIKMA

MESLEK SEÇİMİ

AİLE İÇİ İLETİŞİM SORUNLARI

ARKADAŞ İLİŞKİLERİ

UYUM PROBLEMLERİ

KİMSEYE AÇAMADIĞINIZ ÖZEL SORUNLARINIZLA BAŞA ÇIKABİLMEK İÇİN ;

PSİKODRAMA OTURUMLARINA KATILABİLİRSİNİZ!
 

 
PSİKODRAMA OTURUMLARINDAN SONRA, GENÇLER BAKIN NELER DİYOR:
Çalışmalarda kendimi buldum. Eğlendim ve empati yapmayı öğrendim. Çoğu insanın yakından tanıdım ve onlara karşı olan önyargımı yendim.
Bu çalışmadan dolayı teşekkür ederim. İyi ki bizi psikodrama ile tanıştırdınız. Arkadaşlar arasında çok havam oldu. Tekrar sağolun J”  
(Selcen… 17 yaşında ÖSS hazırlık öğrencisi)


 
“Sonrasında huzurlu olduğum bir etkinlik. Ayrıca çok eğlenceliydi. Başarabileceğime inanmamda yardımcı oldu. Teşekkürler.”
(Meltem-18 yaşında ÖSS hazırlık öğrencisi)



“ÖSS stresini biraz olsun atabildim. Tabi ki canım hocam sayesinde. ”
(Ezgi 17 yaşında ÖSS ye hazırlanıyor)


 
“Hem benim için hem de arkadaşlarım için çok faydalıydı. Çok da eğlenceliydi. Bize gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim.”
(Ayşe 18 yaşında üniversiteye hazırlanıyor)


 
“Ben çok fazla kendine güvenen biri değilim. Bu çalışma sayesinde kendime olan güvenim geldi… Sizi başlarda tanımıyordum, zaman sizi sevdirdi, her derdimi anlatacağım biri oldunuz… Her şey için teşekkür ederim, iyi ki varsınız.”
(Merve 18 yaşında üniversiteye hazırlanıyor)


 
“Kısmen kaygılarım azaldı, kazanacağım inşallah, işinizi çok iyi yapıyorsunuz, gerçek bir profesyonelsiniz”
(Ali Can-ÖSS ye hazırlanıyor 18 yaşında)

 

SINAV KAYGISI İLE BAŞ ETME

Sınav kaygısı; öğrenim hayatı boyunca kişiye ders çalışma ve başarı ile ilgili yönlendirme amaçlı çevresindeki kişilerin söylemlerinin yarattığı etki ile çocuk ya da gencin gerçek performansının ortaya çıkmasını engelleyen bir durumdur.    
 
Çocuklar konuşmayı öğrendikleri ilk günden itibaren velileri ve çevrelerinde terbiye veren kişi her kimse onun tarafından verilen bilgi ve yönlendirme ile hareket etmeyi öğrenir. Aksi durumda, yani çevresinin söylediklerine uymadığı hallerde yaptırımla ya da olumsuz yargı ve yorumlarla karşı karşıya kalarak suçluluk duyguları, değersizlik duygularına kapılırlar. Bu nedenle ebeveynin yönlendirmelerine uymamak ya da uyamamak kendi istekleri doğrultusunda, başarı ve gelecek kaygısını düşünmeden yaşamını sürdürmeye çalışmak,  yetişkinlerden onay almaz. Kaygı yetişkinler ve toplum tarafından bilinçsizce oluşturulur, çünkü kaygı çalışmak için harekete geçirir.
 
Yapılan araştırmalar çocuklar 18 yaşına gelinceye kadar ortalama bir aile de yüzkırksekizbinkez yapma-olmaz gibi sözcüklerini duyduğunu göstermektedir. Olumsuz olarak içselleşen bu seslerin olumlu hale gelmesi zaman ve emek gerektirir. Aşırı kaygısı olan çocuklarda YAPAMAM-OLMAYACAK iç seslerinin değişip kendine güven ve buna bağlı olarak çalışma isteğini canlandırmak terapi çalışmaları ile mümkündür. Yapamayacağına, olmayacağına inanan gencin kendi gücüne inanmasını sağlamak için yeniden yapılandırma çalışması yapmak gerekir. Bu çalışmalar esnasında gencin çalışma alışkanlığında ve verimli çalışma tekniklerini kullanmakta eksikleri varsa fark edilerek düzeltilmesi de çalışmanın önemli bir parçasını oluşturur.
 
Aslında sınavdan önce yaşanan stres, heyecan aşırı olmadığı sürece işlevseldir. Yani çoğu zaman çocuğun/gencin işine yarar. Hiçbir kaygı duymadan sınav için yeterli bilgiye sahip olduğunu düşünmek, sınav hazırlıkların yapılmamasına ya da eksik yapılmasına da neden olabilir. Bu noktada sınav kaygısının ortadan kaldırılması değil, baş edilmesinden söz edilmelidir.
 
Bireysel ve grup çalışmalarında öncelikle kaygının ne işe yaradığı üzerinde durularak kaygının hayatımızdaki fonksiyonuna bakış açımız değişir. Kaygının tümüyle yok olduğu bir durum hayattaki dengelerin korunmasını olumsuz etkiler. Bu nedenle çalışmalarda kaygı ile baş etme yöntemleri öğretilerek, gencin/çocuğun kaygıyı kontrol etmeyi sağlaması amaçlanarak, öğretilir.
 
Ergenlik ve çocukluk döneminde destek almak ilerde oluşabilecek ruhsal ve bedensel sorunların önlenmesi açısından önemlidir. Çocukluk ve gençlik dönemini sağlıklı ve destek alarak geçiren bireyler yaşamlarının ilerideki dönemleri için daha doğru seçimler yaparak, geriye dönük sıkıntılarının engellerinden kurtulurlar.
 
Yetişkin seanslarında ya da grup çalışmalarında genellikle bize söylenen keşke yaşamımın daha önceki dönemlerinde bir destek almayı düşünseydim ya da keşke daha önce sorunlarım olduğunda bu kadar acı çekmeden terapiye katılsaydım olmaktadır.
Okul başarısı, ders başarısı, etütler, dershane için gençlerimize/çocuklarımıza destek sağlarken önemli bir konuyu atlıyoruz. Dersin yanı sıra kişisel destek almayı gereksiz sayıyoruz. Oysa dersin etkili öğrenilmesi, başarının yükseltilmesi, motivasyon, kendine güven, çalışma davranışı, sınav kaygısı, öğrenmenin psikolojik boyutudur. Bu konudaki çalışmalar özellikle çocuklar ve ergenlerle iletişim konusunda uzmanlaşmış kişiler tarafından yapılmalıdır. Bu çalışmalarla öğrencilerin kendilerini en üst düzeyde ortaya koyma imkanı sağlanacaktır.

Sayfa Yorumları (0 )

Yorum Ekleyin